Nieuws

Uitslag korpskampioenschappen 2018

Op zondag 2 september 2018 waren de korpskampioenschappen voor de ere en de superieur klasse. HBV Wilhelmina schiet in de Ere-klasse, en was met 1 zestal aanwezig. Het eerste zestal is 8e geworden in de Ere-klasse met 1892 punten.

Uitslag persoonlijk kampioenschappen

Op zondag 26 augustus waren de persoonlijke kampioenschappen voor de 1e en 2e klasse heren en de dames 1e en 2e klasse in Slek-Echt. Maurice en Arjen hebben zich voor de 2e klasse heren gekwalificeerd. Sandra heeft zich gekwalificeerd voor de 1e klasse dames tijdens de bondsconcoursen.

Het resultaat: Sandra is 1e geworden in de 1e klasse! Maurice en Arjen vielen helaas buiten de prijzen.
 

Overlijden Chris Linssen

Afgelopen week is ons lid Chris Linssen overleden. De herinneringsdienst wordt gehouden op zaterdag 25 augustus om 11:30 uur bij Evers Uitvaarthuis in Horn.

Chris was 36 jaar lid van onze club. Hij was altijd een zeer fanatieke schutter in het eerste zestal en hij heeft jarenlang de zestallen commissie voor ons verzorgd. Ook is hij 3x keer koning en 1x keizer geworden.

Wij wensen alle nabestaande heel veel sterkte toe!

Uitslag 4e bondsconcours

Het 4e bondsconcours werd georganiseerd door HBV “Heideroosje“ uit Heibloem in het weekend van 14 en 15 juli. Het waren zomerse weersomstandigheden. HBV Wilhelmina was met een zestal en jeugd aanwezig. Het eerste zestal heeft 922 punten geschoten, en viel buiten de prijzen in de Ere-klasse. De jeugd heeft hun beste beentje voorgezet. Helaas waren er geen persoonlijke prijzen voor de schutters van Wilhelmina.

Uitslag 3e bondsconcours

Het 3e bondsconcours werd georganiseerd door HBV “Heideroosje“ uit Heibloem in het weekend van 8 en 9 juli. Het waren ideale weersomstandigheden. HBV Wilhelmina was met een zestal en jeugd aanwezig. Het eerste zestal heeft 976 punten geschoten, en is 2e geworden in de Ere-klasse. De jeugd heeft hun beste beentje voorgezet. Helaas waren er geen persoonlijke prijzen voor de schutters van Wilhelmina.

Overlijden Jos Horvers

Op donderdag 28 Juni 2018 is ons lid Jos Horvers overleden. Jos was pas 59 jaar.

Jos was 24 jaar lid van HBV Wilhelmina en heeft veel voor onze vereniging betekend. Jarenlang heeft Jos in het bestuur gezeten als voorzitter. Daarbij was hij altijd een fanatieke schutter waar je op kon rekenen. Helaas door zijn gezondheid moest Jos een stapje terug doen en kon hij de handboog sport niet meer uitoefenen.

Onze huidige website is gemaakt door Jos en daar zijn we tot op de dag vanvandaag heel erg blij mee. In de periode dat Jos niet meer kon handboogschieten heeft hij wel altijd het beheer van de website kunnen doen. Jos super bedankt daarvoor!

Wij wensen Petra, Manon en Jeroen heel veel sterkte toe!

De plechtige uitvaartdienst vindt plaats op woensdag 4 juli om 11:00 uur in de Boskapel Horneheide te Horn.

In plaats van bloemen stelt Jos een gift voor het Longfonds en Het Luchtcafe op prijs.
Collectebussen hiervoor staan gereede op de condoleancetafels in de Boskapel

Uitslag 2e nationaal concours

Het 2e nationaal concours, georganiseerd door HBS “Heidebloem“ uit Roggel werd gehouden op 23 en 24 juni. Het waren ideale temperaturen in het weiland naast het clublokaal.
HBV Wilhelmina was met 1 zestal aanwezig en heeft in de Ere Klasse 898 punten geschoten. Helaas vielen ze buiten de prijzen. De jeugd van HBV Wilhelmina heeft ook mee geschoten, en ze hebben hun beste beentje voorgezet. Mike is 3e geworden in de C-klasse met 146 punten!

Mike gefeliciteerd!

Uitslag 2e Bondsconcours

Het 2e bondsconcours werd georganiseerd door HBS “Heidebloem“ uit Roggel in het weekend van 16 en 17 juni. Het waren prima weersomstandigheden. HBV Wilhelmina was met een zestal en jeugd aanwezig. Het eerste zestal heeft 913 punten geschoten, en viel helaas buiten de prijzen. De jeugd heeft hun beste beentje voorgezet. Helaas waren er geen persoonlijke prijzen voor de schutters van Wilhelmina.

Uitslag 1e Nationaal Concours

Het 1e nationaal concours, georganiseerd door HBV "De Gezellige Uren" Baexem werd gehouden op 2 en 3 juni. Het nationaal concours vond plaats op het voetbalveld in Baexem met warme temperaturen. HBV Wilhelmina was met 1 zestal aanwezig en werd 6e in de Ere Klasse met 848 punten. De jeugd van HBV Wilhelmina heeft ook mee geschoten, en ze hebben hun beste beentje voorgezet.
Er is een persoonlijke prijs voor Arjen Steyvers, hij werd 1e in de Ere Klasse met 179 punten.

Arjen gefeliciteerd!

Uitslag 1e Bondsconcours

Het 1e bondsconcours, georganiseerd door HBV "De Gezellige Uren" Baexem werd gehouden op 26 en 27 mei. Het bondsconcours vond onder warme temperaturen plaats op het voetbalveld in Baexem. HBV Wilhelmina werd met het eerste zestal 6e in de Ere Klasse met 963 punten. Helaas waren er geen persoonlijk prijzen.

Uitslag Veteranenkampioenschappen

De veteranenkampioenschappen van de handboogbond “Gezellig Samenzijn” werd op 19 mei
gehouden in de schietaccommodatie van HBV “Vriendschap en Strijd” te Neer. In de C-klasse, leeftijdscategorie 70 t/m 74 jaar, werd Wiel Peeters met 204 punten 6e.

Uitslag 3-tallen toernooi O.V.U. Heyhuysen

In de maand april waren we te gast bij "Onze Vrije Uren” uit Heythuysen. Aangezien "Onze Vrije Uren” op zoek is naar een andere locatie, werd deze keer het 3-tallen toernooi georganiseerd op de banen van Roos in Bloei in Roggel. HBV Wilhelmina schoot met 2 drietallen op het toernooi.
Wilhelmina 1 is 2e geworden in de 2e klasse met 620 punten. Wilhelmina 2 is 10e geworden in de 2e klasse met 538 punten. Helaas waren er geen persoonlijke prijzen.

Koningschieten 2018

Op zaterdag 7 april werd het jaarlijks koning schieten van HBV Wilhelmina gehouden in de Postkoets te Horn.
Alle schutters en jeugdschutters begonnen aan een 30 pijlen wedstrijd. Na de 30 pijlen wedstrijd kwalificeerde de 4 hoogste schutters en de 4 hoogste jeugdschutters zich voor de halve finales. In de finale rondes werd face-to-face geschoten volgens een set systeem (best of five). Alle toeschouwers en schutters konden tijdens de finales de wedstrijd uitstekend volgen met het camera systeem en 4 tv schermen.

Bij de jeugd werd Kathelijn Teeuwen met 193 punten eerste. Yanick Heber werd 2e met 183 punten, Mike Steyvers werd 3e met 153 punten en Koen Steyvers werd 4e met 115 punten. Deze vier jeugdschutters gingen het in de halve finales tegen elkaar opnemen. De eerste halve finale tussen Kathelijn en Koen werd gewonnen door Kathelijn met 6-4. De tweede halve finale tussen Yanick en Mike werd gewonnen door Yanick met 6-0.
Daarna kwam de spannende finale ronde tussen Kathelijn en Yanick. Uiteindelijk versloeg Yanick zijn tegenstander Kathelijn met 7-3. Hiermee werd Yanick Heber jeugdkoning 2018!

Na de finales van de jeugdschutters gingen de finale rondes bij schutters van start. Sandra van de Laar plaatste zich na 30 pijlen op de eerste plaats met 256 punten. Tweede werd Davy Lemmen met 255 punten, Robert Stultiens werd 3e met 245 punten en Maurice Giebels werd 4e met 244 punten. De eerste halve finale ronde ging tussen Sandra en Maurice. Sandra wist zich goed staande te houden en won met 7-3 van Maurice.
De tweede halve finale ging tussen Davy en Robert. Beide schutters waren aan elkaar gewaagd, maar Davy wist van Robert te winnen met 6-4. Daarna kwam de finale ronde tussen Sandra en Davy. Sandra wist Davy in te maken met 7-3. Hiermee werd Sandra koningin 2018!

Dit is de allereerste keer dat er een koningin is bij HBV Wilhelmina in hun 124 jarig bestaan.

Yanick en Sandra, van harte gefeliciteerd!

Uitslag Oude Smitse toernooi

In januari 2018 waren we te gast bij het Oude Smitse toernooi bij HBV de Gezellige uren in Baexem. Mike Donkersloot is hierbij hoogste jeugdschutter geworden in de Ere-klasse.
Mike gefeliciteerd!

Uitslag GS Indoor Wintercompetitie 2017-2018

In de afgelopen maanden organiseerde Gezellig Samenzijn op drie verschillende locaties een indoor competitie. In totaal zijn het 2 wedstijden per avond op 18 meter, 2 x 30 pijlen. De beste 4 wedstrijden tellen mee voor de eindscore.
Aan deze competitie deden een aantal schutters mee van HBV Wilhelmina, en met succes! Bij de dames recurve werd Sandra van de Laar 1e met 999 punten.
Arjen Steijvers werd 13e met 989 punten, Robert Stultiens is 17e geworden met 926 punten en Davy Lemmen werd 19e met 906 punten.

Jeugdtraining

We gaan beginnen met een jeugdtraining. Deze start op woensdag 7 maart 2018. De trainingstijden zijn als volgt:

Jeugd: 19.00 - 20.00 uur
Senioren: 20.00 - 22.00 uur

Uitslag Kersttoernooi 2017

In december waren wij bij de HBS de Zonnebloem in Heel voor het kersttoernooi. Het eerste zestal is 4e geworden in de Ere-klasse met 1106 punten. Helaas waren er geen persoonlijke prijzen.

Uitslag Mössehook toernooi 2017

In de maand november zijn we bij het Mössehook toernooi in Roggel geweest. En met succes. Het eerste zestal werd 3e in de B-klasse met 1250 punten. En er is een persoonlijke prijs voor de hoogste jeugdschutter: Robin Giebels met 239 punten (van de 250)

 

Schutters, gefeliciteerd met het behalen van deze prijzen!

Uitslag wintertoernooi Echt

In november waren wij te gast bij HBS De Ster in Echt voor het wintertoernooi. Het eerste zestal is 6e geworden in de Ere-Klasse met 905 punten. Helaas waren er geen persoonlijke prijzen.

Uitslag jeugd- en vrijgezellen wedstrijd 2017

Ieder jaar schieten de jeugdschutters van HBV Wilhelmina op de jeugdwedstrijd in Haler-Uffelse. En met succes.

In de A-klasse (17-18 jaar) werd Mike Donkersloot 5e met 155 punten. In de B-klasse (15-16 jaar) werd Sven Vercoulen 7e met 169 punten.

Het was voor Yanick Heber zijn 1e wedstrijd, en hij heeft een podiumplaats weten te schieten. Hij werd 3e in de C-klasse (13-14 jaar).

 

’s Avonds schoot Sandra van de Laar mee met de vrijgezellen wedstrijd in Haler-Uffelse. Zij is 4e geworden met een score van 218 punten.

 

Alle schutters gefeliciteerd met jullie prestatie!

Uitslag Ligteveld toernooi

In de maand oktober waren wij te gast bij HBV “Vriendschap en Strijd” in Neer. Daar werd het jaarlijkse Ligteveld toernooi georganiseerd. Met het team viel HBV Wilhelmina buiten de prijzen, wel was er een persoonlijke prijs voor Sandra van de Laar, zij was de hoogste dame in de Ere-klasse met 216 punten.

 

Sandra gefeliciteerd!

Uitslag jubileumtoernooi Buitenlust

In de maand september waren wij te gast op het jubileumtoernooi van Handboogschutterij Buitenlust in Roggel ter ere van hun 130 jarig bestaan. Met het team viel HBV Wilhelmina buiten de prijzen, wel was er een persoonlijke prijs voor Sandra van de Laar, zij was de hoogste dame in de Ere-klasse met 206 punten.

Sandra gefeliciteerd!

Nieuwe sponsor Hendrickx-Horn

Hendrickx-Horn is de nieuwe sponsor van HBV Wilhelmina geworden. Hun hebben het mogelijk gemaakt dat wij onze buitenbaan hebben kunnen realiseren. Veel dank hiervoor!

Hendrickx-Horn is een gespecialiseerd bedrijf in groen, grond en infra projecten

Hendrickx-Horn is een aannemer in grondwerken, bodemsaneringen en infrastructurele projecten. Daarnaast zijn hun gecertificeerd voor de inname van partijen grond conform BRL 9335 en verkopen zij gecertificeerde grond- en zandsoorten vanaf hun bedrijfsterrein. Bij Hendrickx-Horn staan flexibiliteit, betrouwbaarheid en service hoog in het vaandel.

Om klanten een complete service te bieden, werken zij veelal op projectbasis. Hendrickx-Horn levert haar opdrachtgevers deskundig advies, marktconforme calculaties en een grondige aanpak.

Website: https://www.hendrickx-horn.nl/

Uitslag Korpskampioenschappen

Na het bondsconcours wedstrijden werd het begin September tijd voor de korpskampioenschappen in Heibloem. Tijdens de bondswedstrijden wist HBV Wilhelmina zich te handhaven in de Ere-Klasse. Tijdens de korpskampioenschappen was er geen podium plaats, het eerste zestal werd namelijk 11e met 1835 punten. 

Uitslag Persoonlijke Kampioenschappen

In het laatste weekend van Augustus waren de persoonlijke kampioenschappen in Heibloem. Twee schutters van ons vielen in de prijzen! Veronique Sijben werd 2e in de 2e klasse bij de dames. In de 1e klasse bij de dames werd Sandra van de Laar ook 2e! Twee mooie podiumplaatsen voor onze dames schutters!

Uitslag 4e bondsconcours

De 4e en tevens laatste bondsconcours van 2017 werd gehouden op 15-17 juli bij "De Grensschutters" in Haler-Uffelse". HBV Wilhelmina werd met 969 punten 9e in de Ere-Klasse. Daarbij was er ook een persoonlijke prijs voor Sandra van de Laar. Zij werd hoogste schutter bij de Dames in de Ere-Klasse met 174 punten. Sandra gefeliciteerd!

Eind augustus zullen de persoonlijke kampioenschappen plaatsvinden in Heibloem. Hier zullen ook een aantal schutters van HBV Wilhelmina aan deelnemen. 

Uitslag 3e bondsconcours

Het 3e bondsconcours, georganiseerd door HBV "De Grensschutters" Haler-Uffelse werd gehouden op 8 en 9 juli. Er waren helaas geen team prijzen voor HBV Wilhelmina. Het eerste zestal werd 8e met 950 punten. Wel was er een personele prijs voor Robert Stultiens, hij werd eerste in de ere klasse met een score van 49 punten.

Uitslag 2e bondsconcours

Het 2e bondsconcours werd georganiseerd door HBV "Soranus" Boukoul in het weekend van 24 en 25 Juni. HBV Wilhelmina was met twee zestallen aanwezig. Het eerste zestal viel in de prijzen en werd 3e in de Ere-Klasse met 993 punten. Het tweede zestal had geen podium plaats en er waren ook geen persoonlijke prijzen voor de schutters van Wilhelmina.

Uitslag Nationaal Concours Soranus

Het nationaal concours, georganiseerd door HBV "Soranus" Boukoul werd gehouden op 17 en18 Juni. Het nationaal concours vond plaats in het weiland te Boukoul met zomerse temperaturen. HBV Wilhelmina was met 1 zestal aanwezig en werd 3e in de Ere Klasse met 939 punten. Tevens was er een persoonlijke prijs voor Robert Stultiens, hij werd 1e bij de personele prijzen met 48 punten.

Uitslag veteranenkampioenschappen

De veteranenkampioenschappen van de handboogbond “Gezellig Samenzijn” werden afgelopen weekend gehouden in de schietaccommodatie van HBV “De Zwarte Roos” te Slek-Echt. In de C-klasse, leeftijdscategorie 69 t/m 73 jaar, werd Wiel Peeters met 198 punten 3e!

Wiel gefeliciteerd met deze prestatie!

Buitenbaan in Horn

HBV Wilhelmina heeft een buitenbaan gerealiseerd in Horn. Hier kunnen onze schutters dagelijks trainen op alle afstanden. Er is een doelpak voor de korte afstand 18 / 25 meter en een doelpak voor de lange afstanden: 30 / 50 / 60 / 70 en 90 meter!

Uitslag 1e bondsconcours

Het 1e bondsconcours, georganiseerd door HBV "De Snelle Pijl" Vlodrop werd gehouden op 13-14 Mei. Het bondsconcours vond plaats in de plaatselijke sporthal te Vlodrop. HBV Wilhelmina werd met het eerste zestal 9e in de Ere Klasse met 964 punten. Het tweede zestal schoot 457 punten in de B-klasse en werd daarmee 13e.

Er was ook een persoonlijke prijs voor Robin Giebels. Hij werd in de A-klasse bij de jeugd 3e met 168 punten. Volgende week zijn we weer in Vlodrop voor het nationaal concours.

Uitslag drietallen toernooi

In de maand April waren we te gast bij "Onze Vrije Uren" in Heythuysen. Daar werd het jaarlijkse drietallen toernooi georganiseerd. HBV Wilhelmina schoot met 3 drietallen op het toernooi, helaas waren er geen team prijzen. Wel werd Sandra van de Laar hoogste Dame in de 2e Klasse met 208 punten.

Sandra gefeliciteerd met deze prestatie!

Koningschieten 2017

Op zaterdag 15 april werd het jaarlijks koning schieten van HBV Wilhelmina gehouden in de Postkoets te Horn. Dit jaar werd voor de eerste keer een nieuwe wedstrijd systeem toegepast om tot een uiteindelijk winnaar te komen.
Alle schutters en jeugdschutters begonnen aan een 30 pijlen wedstrijd. Na de 30 pijlen wedstrijd kwalificeerde de 4 hoogste schutters en de 4 hoogste jeugdschutters voor de halve finales. In de finale rondes werd face-to-face geschoten volgens een set systeem (best of five). Alle toeschouwers en schutters konden tijdens de finales de wedstrijd uitstekend volgen met het camera systeem en 4 tv beelden die sinds kort door ons in gebruik zijn genomen.

Bij de jeugd werd Robin Giebels met 276 punten eerste. Sven Vercoulen werd 2e met 210 punten, Mike Donkersloot werd 3e met  139 punten en Lars Vercoulen werd 4e met 124 punten. Deze vier jeugdschutters gingen in de halve finales tegen elkaar opnemen. De eerste halve finale tussen Robin en Lars werd gewonnen door Robin met 6-0. De tweede halve finale tussen Mike en Sven was super spannend! Uiteindelijk versloeg Mike zijn tegenstander Sven met 7-5. De finale ronde werd verschoten tussen Robin en Mike. In deze finale was Robin de beste schutter en hij won met 6-2 van Mike. Hiermee werd Robin Giebels jeugdkoning 2017!

Na de finales van de jeugdschutters gingen de finale rondes bij schutters van start. Maurice Giebels plaatste zich na 30 pijlen op de eerste plek met  269 punten. Tweede werd Davy Lemmen met 254 punten, Robert Stultiens werd 3e met 246 punten en Sandra van de Laar werd met 241 punten 4e. De eerste halve finale ronde ging tussen Maurice en Sandra, Maurice wist zich goed staande te houden en won met 7-1 van Sandra. De tweede halve finale ging tussen Davy en Robert, beide schutters waren aan elkaar gewaagd maar Robert wist met 7-3 te winnen van Davy. In finale ronde was Maurice oppermachtig. Hij won namelijk met 6-0 van Robert en werd daarmee Koning 2017!

Robin en Maurice Giebels hartelijk gefeliciteerd!

Uitslag Lentetoernooi

In de maand maart waren we te gast in Vlodrop bij 'De Snelle Pijl'. Daar werd voor de 35ste keer het lentetoernooi gehouden. Het eerste zestal werd met 1237 punten 1e in de Ere-Klasse. Robin Giebels werd de hoogste jeugdschutter van het toernooi met 228 punten.

8 April schieten we het laatste toernooi van dit winterseizoen in Heythuysen. Daarna begint het zomer seizoen. 

Uitslag indoor competitie Gezellig Samenzijn

Afgelopen maanden organiseerde Gezellig Samenzijn op drie verschillende locaties een indoor competitie. Aan deze competitie deden een aantal schutters mee van HBV Wilhelmina, en met succes!

Bij de dames werd Sandra van de Laar 2e met 1028 punten.
Robin Giebels werd hoogste jeugdschutter met 1098 punten. 

Hartelijk gefeliciteerd met deze super prestatie!

Uitslag OLJK 2017

Ieder jaar schieten de jeugdschutters van HBV Wilhelmina op het Open Limburgse Jeugd Kampioenschappen in Echt. Verdeeld over drie wedstrijden op drie verschillende locatie in Echt werd er gestreden voor het jeugd kampioenschap. In de B-Klasse (15 & 16 Jaar) werd Mike Donkersloot 8e met 330 punten. Lars Vercoulen werd 9e in de B-klasse met 286 punten. In de C-Klasse (13 & 14 Jaar) werd Sven Vercoulen 6e met 633 punten.

Uitslag Oude Smitse Toernooi

De eerste prijzen in het nieuwe jaar zijn een feit voor HBV Wilhelmina. In januari waren wij te gast op het Oude Smitse Toernooi in Baexem. Het eerste zestal werd daar eerste in de Ere-Klasse met 1231 punten. Ook waren er persoonlijke prijzen in de Ere-Klasse. Sandra van de Laar werd hoogste dame met 207 punten en Robin Giebels hoogste Jeugdschutter met 218 punten. Een super begin van 2017 voor HBV Wilhelmina!

Schutters gefeliciteerd!